top of page

Günümüz Türkiye'sinde Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Çocuk İstismarı Gerçeği

15 Eki Sal

|

Online Zoom Etkinliği

Bu atölyede toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derin köklerine ve çocuk istismarı gerçeğine odaklanacağız. Atölye boyunca toplumsal cinsiyet temelli şiddeti, kadına yönelik şiddetin nedenlerini ve kadın cinayetleri haberlerinde kullanılan medya dilini inceleyeceğiz.

Biletler satışta değil
Diğer etkinlikleri gör
Günümüz Türkiye'sinde Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Çocuk İstismarı Gerçeği
Günümüz Türkiye'sinde Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Çocuk İstismarı Gerçeği

Saat ve Yer

15 Eki 2024 20:00 – 21:30

Online Zoom Etkinliği

Konuklar

Etkinlik Hakkında

Gazeteci, Yazar Sinem Nazlı Demir ile Günümüz Türkiye'sinde Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Çocuk İstismarı Gerçeği

Bu atölyede toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derin köklerine ve çocuk istismarı gerçeğine odaklanacağız. Atölye boyunca toplumsal cinsiyet temelli şiddeti, kadına yönelik şiddetin nedenlerini ve kadın cinayetleri haberlerinde kullanılan medya dilini inceleyeceğiz. Bunun yanı sıra, Türkiye'deki çocuk istismarı vakalarına dair güncel verileri paylaşarak, bu vakaların medyada nasıl yer aldığını ve basında kullanılan dilin toplum üzerindeki etkilerini tartışacağız. Katılımcılar, medya dili ve toplumsal sorunlar arasındaki bağlantıyı daha yakından inceleyerek, bu konular hakkında daha bilinçli ve duyarlı bir bakış açısı geliştirme fırsatı bulacaklar.

Sinem Nazlı Demir kimdir?

Sinem Nazlı Demir, 1998 yılında İstanbul'da doğdu. Yeditepe Üniversitesi’nde çift ana dal yaparak siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ve radyo, televizyon, sinema bölümlerini bitirdi. 19 yaşındayken "Farkına Var" isimli bir ekip kurdu ve sonrasında dernekleşen bu ekip Türkiye'nin birçok köy okulunda kütüphane kurdu, Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ve çocuk sevgi evlerinde çalıştı. Meslek hayatına 22 yaşındayken Cumhuriyet Gazetesi’nde başlayan Demir, kadına yönelik erkek şiddeti, kadın cinayetleri ve çocuk cinsel istismarları konusunda muhabirlik yaptı. Sonrasında yargı muhabiri olarak kadın ve insan hakları odaklı haberler üretmeye devam eden Demir, 6 Ocak 2024’te Türkiye’de kadın cinayetlerine dikkat çekmek için hazırladığı “Katilimi Tanıyorum” isimli kitabını yayınladı. Demir şimdilerde, “Medyada kadın ve çocuğun temsili” ile ilgili seminerler veriyor ve hem medya hem de sivil toplum alanında kadınlar ve çocuklar için projelerine devam ediyor.

@sinemndemir

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page